Ние гласуваме за Хитлер!

от Йозеф Гьобелс

 

 

Обединението на всички германци е целта на Адолф Хитлер. Той е преживял нуждите на народа не на книга, а като човек роден в Австрия, чиито ранни години са били запълнени с копнеж за един Велик германски Райх. Адолф Хитлер ще превърне този копнеж, който в момента живее в 100 милиона германци, политическа реалност.

 

Хитлер, Великият германец

 

Целта на Адолф Хитлер е да разреши социалните и работнически проблеми. Неговите знания относно социалните нужди не са базирани на слухове. В продължение на много години той е трябвало да заработва насъщния си, работейки като обикновен строител във Виена и Мюнхен. Там той опознава хората и работническата класа, споделяйки тяхната съдба и бедност. Затова той има пълното право да закриля германската работническа класа, винаги когато се наложи.

 

Хитлер, Водачът

 

Адолф Хитлер, роден водач, има за цел да обедини немския народ и да създаде от него невиждана сила. Той развива тази своя цел не чрез думи и празни обещания, а чрез основаване на Националсоциалистическа германска работническа партия, която да покаже пътя.

 

Той започва своята мисия през 1919 заедно с шест свои съмишленици; през 1923 неговото движение бива унищожено, след като се опитва да завземе властта. Адолф Хитлер лежи повече от година в затвора, след което отново основава партията си през 1925 г.

 

След тежка, мъчителна и саможертвена борба той превръща малката секта, която презират и осмиват, в най-внушителното масово движение в Европа.

 

Хитлер, Пророкът

 

В националсоциалистическото движение фермера стои редом до работника, принца стои редом до работника, ученика редом до войника. Милиони са се събрали около идеята за германската народна общност. Те не искат никакви класови или съсловни различия. Те са се заклели във вярност към германския народ и неговата историческа мисия.

 

Сред всички отчаяни брътвежи, съпътстващи следвоенния период, нова политическа сила се зароди. Тя почива на основата на леещ се, саможертвен идеализъм, без да бъде впримчена в лапите на някой романтичен идол. Националсоциалистическото движение е твърдо стъпило на земята, но целите му са устремени към звездите.

 

Милиони и милиони националсоциалисти са открили в националсоциализма нов смисъл и цел на техния живот. Те благодарят на Адолф Хитлер и неговата спасителна идея, за това, че не са попаднали в анархия и безнадеждност.

 

Хитлер, Борецът

 

Мъж, който има силата и дарбата да съгради движение от милиони хора, от малка секта от седем човека, движение, което днес включва най-голямата и най-добрата част от целия германски народ, ще намери начина да обедини цялата нация, освобождавайки я от ужасния политически светоглед и социални противоречия, които разкъсват и раняват народа ни.

 

Системата (националсоциалистически израз за Ваймарската република) имаше 13 години да докаже, че не може да разпознае проблема, камо ли да го реши. Нейната политика раздели хората на две класи. Икономиката е в анархия, финансите са в ужасяващо състояние, а милиони и милиони германски работници, фермери и хора от средната класа са жертви на тази фатална политика. Безброй много хора са се отчаяли за бъдещето на германския народ и са изпаднали в отчаяние.

 

Но по-голяма част от народа има нова воля да се съпротивлява. Тя иска германския народ да въстане от сляпо примирение - към един нов идеал.

 

Това е работата на Адолф Хитлер! Масите виждат в него своята последна надежда. За милиони, неговото име се е превърнало в светъл символ на германското желание за свобода.

 

Ние искаме да оставим бъдещето на Германия в ръцете на този човек. Той ни показва пътя. Ние сме готови да го следваме. Нова воля за живот се надига от срама и позора, от анархията и провала и ние сме нейните носители!

 

Хитлер, Райхспрезидент

 

Този, който иска всичко в Германия да си остане по старо му, той се е предал на отчаянието. Ние не възразяваме, ако той даде гласа си за някой от представителите на тази система. Но ние искаме всичко в Германия да се промени.

 

Този, който се опълчва срещу класовата борба и братоубийството, този, който търси изход от хаоса и объркването, той ще гласува за Адолф Хитлер! Той представлява пробуждащия се млад германски идеализъм, той е говорителят на националния активизъм, той е носителят на новата икономика и социално възстановяване. Ето защо ние скандираме: Дайте власт на Адолф Хитлер, за да може германския народ да получи това, което му се полага. За свобода и хляб!